Blog Archives

wat-heb-je-nodig

Wat heb je nodig?

Een handig overzicht van alle materialen die je nodig hebt. Als je begint met pixelen kan het handig zijn hier eens goed naar te kijken.

 

Wat heb je minimaal nodig?

 

Verder zijn deze materialen erg handig!

Reacties staat uit voor Wat heb je nodig?
pp-deal1

Leer pixelen!

Wat is Pixelhobby?

Pixelen doe je met de pixels van Pixelhobby. Dit zijn kleine kunststof blokjes met een gaatje aan de onderkant. De pixels worden één voor één geplaatst op een basisplaat. Dat kan zijn een: rechthoekige basisplaat van 10 x 13 cm, vierkante basisplaat van 6 x 6 cm, of de medaillon basisplaat van 3 x 4 cm.

 

De pixels worden aangeboden in de vorm van een “pixelmatje”. Op de onderkant van het matje staat een kleurnummer. In totaal zijn er 312 prachtige kleuren beschikbaar. Hiermee kun je de mooiste kunstwerken maken. Van hippe pixel art tot je eigen foto. Je zet foto’s gemakkelijk om met de Pixelhobby Designer Lite.

 

De Pixelhobby basisplaten zijn doorzichtig. Hierdoor kun je door de basisplaat heen kijken om het patroon te zien. Voor complexe werken gebruik je een zwart-wit patroon met figuurtjes. Elk figuurtje staat voor een kleur, zo werk je alle figuurtjes af tot het kunstwerk klaar is. Voor kleinere Pixelhobby projecten gebruik je een kleurenpatroon. De basisplaat hoef je maar één keer op te plakken en zo zie je direct waar, welke kleur moet komen.

 

Om de pixels op de basisplaat te plaatsen, gebruik je een pincet. De pincetten die hier het meest geschikt voor zijn, zijn de stalen hobby pincetten met een platte punt. Zo beschadig je de pixels niet en kun je heel precies werken.

Reacties staat uit voor Leer pixelen!